Panjelasan rinci babagan peralatan presisi tinggi kanggo nylametake banyu kayata robot nylametake banyu sing dikontrol jarak jauh, pelampung urip sing bertenaga, lsp.

Latar Teknologi

Bencana banjir minangka salah sawijining bencana alam sing paling serius ing negara kita. Kanthi pangembangan ilmu pengetahuan lan teknologi, masarakat duwe penanggulangan luwih akeh. Jumlah omah ambruk lan tiwas amarga banjir ing negara saya umume saya mudhun. Wiwit taun 2011, jumlah wong sing tiwas amarga banjir ing negara saya kurang saka 1.000, sing uga mbuktekake manawa banjir isih ora mandheg.

Tanggal 22 Juni 2020, kutha-kutha ing sisih lor Tongzi County, Kota Zunyi, Provinsi Guizhou ngalami udan regional sing deres. Udan deres ana ing 3 kutha. Udan deres nyebabake macem-macem kutha ing Tongzi County kena pengaruh kanthi macem-macem derajat. Miturut investigasi awal lan statistik, 3 wong tiwas lan 1 wong cilaka amarga ambruk omah sing disebabake dening banjir bandhang. 10.513 wong sing ditransfer kanthi cepet lan 4.127 wong butuh pitulung darurat. Gagal listrik lan gangguan sinyal jaringan ing sawetara kutha lan kutha nyebabake kerugian ekonomi langsung 82,89 yuta yuan.

Nylametake banyu minangka proyek nylametake kanthi tiba-tiba sing kuat, wektu sing sempit, syarat teknis sing dhuwur, kangelan nylametake dhuwur, lan risiko dhuwur. Nalika para penyelamat pindhah menyang kali kanggo nylametake wong, dheweke bakal duwe resiko banget lan bisa uga kelangan wektu paling apik kanggo nylametake wong. Ora ana pratandha sing nyata tiba ing permukaan banyu. Dheweke asring kudu telusuran ing wilayah sing akeh suwe kanggo golek wong sing lagi kelem. Faktor kasebut nambah alangan kanggo nylametake banyu.

Teknologi saiki

Saiki, ana macem-macem jinis peralatan nylametake banyu ing pasar, kanthi fungsi sing canggih lan larang regane. Nanging, isih ana kekurangan sing durung bisa diatasi. Ing ngisor iki minangka sawetara masalah peralatan nylametake banyu dhewe:

1. Piranti penyelamat banyu sing dibuwang menyang banyu saka kapal, pantai, utawa pesawat bisa uga digulung. Sawetara peralatan nylametake banyu ora duwe fungsi muter langsung menyang ngarep, sing nundha operasi nylametake. Kajaba iku, kemampuan kanggo nolak angin lan ombak ora apik. Yen sampeyan nemoni gelombang luwih saka rong meter, peralatan sing nylametake nyawane bakal dipoto ing jero banyu, sing bisa nyebabake nyawane lan properti.

2. Nalika nindakake nylametake banyu, kemungkinan obyek asing kayata tanduran banyu, sampah plastik, lsp bisa ngganggu wong-wong sing kepepet utawa peralatan sing nylametake nyawane. Baling-baling saka sawetara peralatan ora nggunakake tutup protèktif khusus, sing ora bisa nyegah obyek manca saka rambut manungsa, sing bakal nambah bebaya sing didhelikake kanggo operasi ngluwari.

3. Ing babagan ciri khas dhewe, jas nylametake banyu sing ana saiki duwe kenyamanan lan keluwesan sing kurang, lan dhengkul lan sikut ora dikuatake, sing nyebabake perlindungan lan keusane bisa lemes. Sisih ndhuwur ritsleting ora dilengkapi velcro kanggo ndandani ritsleting, sing gampang digeser nalika zipper bisa digunakake ing jero banyu. Sanalika, ritsleting ora dilengkapi kanthong ritsleting, sing angel digunakake.

Robot remot nylametake banyu

Kapal pencarian lan penyelamat tanpa ROV-48 minangka robot telusuran banyu cilik lan operasi cilik, penyelundup banyu lan penyelamat kanggo pemadam kebakaran. Iki digunakake khusus kanggo nylametake banyu ing waduk, kali, pantai, feri, banjir lan adegan liyane.
Parameter kinerja sakabèhé
1. Jarak komunikasi maksimal: ≥2500m
2. Kecepatan maju maksimal: ≥45km / jam

news

Remote control nirkabel lifebuoy daya cerdas

news

Remote control nirkabel nirkabel lifebuoy minangka robot nylametake permukaan cilik sing bisa dioperasikake saka adoh. Bisa digunakake ing kolam renang, waduk, kali, pantai, kapal pesiar, feri, banjir lan adegan liyane kanggo nylametake banyu.

Parameter kinerja sakabèhé
1. Ukuran: 101 * 89 * 17cm
2. Bobot: 12Kg
3. Kapasitas mbukak nylametake: 200Kg
4. Jarak komunikasi maksimal yaiku 1000m
5. Kacepetan tanpa momotan: 6m / s
6. Kacepetan tangan: 2m / s
7. Wektu ketahanan kanthi cepet: 45min
8. Jarak kontrol jarak adoh: 1.2Km
9. Wektu kerja 30min
Fitur
1. Cangkang digawe saka bahan LLDPE kanthi resistensi nyandhang sing apik, isolasi listrik, ketahanan lan tahan adhem.
2. Nylametake kanthi cepet sajrone kabeh lelungan: Kacepetan tanpa momotan: 6m / s; Kacepetan dikepengini (80Kg): 2m / s.
3. Nggunakake remot jinis-jinis bedhil, sing bisa dioperasikake kanthi tangan siji, gampang dioperasikake, lan bisa ngontrol jarak daya urip kanthi akurat.
4. Sadhar remot jarak adoh sing adoh banget saka 1.2Km.
5. Dhukungan sistem posisi GPS, posisi wektu nyata, posisi luwih cepet lan luwih akurat.
6. Dhukungan tombol bali otomatis menyang omah banjur bali menyang omah kanthi luwih saka wates.
7. Ndhukung nyopir kanthi sisi loro lan nduweni kemampuan kanggo nylametake angin gedhe lan ombak.
8. Ndhukung koreksi arah sing cerdas, lan operasi luwih tepat.
9. Cara propulsi: Propeller baling-baling digunakake, lan radius puter kurang saka 1 meter.
10. Nggunakake batere lithium, daya tahan cepet luwih saka 45 menit.
11. Fungsi alarm batere sithik.
12. Lampu peringatan sinyal seng nembus bisa kanthi gampang nyadari posisi paningalan ing wayah wengi utawa ing cuaca sing ora apik.
13. Aja ciloko sekunder: Strip proteksi anti-tabrakan ngarep nyegah karusakan tabrakan ing awak manungsa sajrone proses maju.
14. Gunakake darurat: 1 tombol kunci, boot cepet, siyap digunakake nalika tiba ing banyu.


Wektu kiriman: Mar-10-2021